Hlavní obsah

Do kin se vrátí diváci i filmy, startují také novinky

Právo, Věra Míšková

V pondělí 11. května se otevřou při splnění daných pravidel kina a s nimi se vrátí i některé filmy, které stačily před uzavřením přivítat jen část svých diváků. Na prvním místě mezi nimi jsou dokumenty Víta Klusáka a Barbory Chalupové V síti a V síti: Za školou. Filmy, které mají připravenou rozsáhlou kampaň proti zneužívání dětí na internetu, budou právě jen v kinech.

Foto: Bohemia MP

Rodiče se mohou vypravit s dětmi na Zapomenutého prince.

Článek

„Nepředpokládáme, že by teď o kampaň projevily školy vzhledem k omezené výuce zájem, proto s ní počítáme na podzim,“ řekla Právu Radka Urbancová ze společnosti Aerofilms, která film do kin uvádí.

Dokument Vojtěcha Kopeckého 11 barev ptáčete sleduje natáčení filmu Václava Marhoula Nabarvené ptáče a není to pohled ani krutý, ani černobílý, nebo málomluvný. Vyprávění Václava Marhoula a Petra Kotlára se proplétají peripetiemi vzniku filmu od začátku až do poslední klapky rok a půl dlouhého natáčení.

Diváci se mohou vypravit i na francouzskou rodinnou komedii oscarového režiséra Michela Hazanaviciuse Zapomenutý princ s Omarem Sym (Nedotknutelní) v hlavní roli Djibiho, jehož život otce samoživitele se točí výhradně kolem sedmileté dcerky Sofie. Každý večer ji bere do Pohádkolandu, kde se stávají hlavními hrdiny světoznámých dobrodružných filmů, v nichž má Djibi hlavní roli prince Krasoně. Jenže jak Sofie roste, je Djibi v roli prince vyměněn, a musí vymyslet, jak zůstat pro dívčin život důležitou postavou.

Zapomenutý princVideo: Bohemia MP

Hrdinou filmu režiséra Levana Akina Dokud se tančí je Merab, člen národního souboru tradičních tanců, které vyjadřují duši národa. A ten stojí na pravoslaví, tradičních genderových rolích a rodinných hodnotách. Když se ale na tréninku objeví Irakli, Merab je konfrontován s přitažlivostí jiného muže.

Premiéru má v pondělí i americký válečný film Nejvyšší pocta, skutečný příběh zdravotníka amerického letectva U. S. Air Force Williama H. Pitsenbargera, jehož statečnost zachránila ve Vietnamu desítky životů. Od čtvrtka 14. května se pak přidá slovenský dokument Marka Slobodníka Afrikou na pionýru, který už mohli diváci vidět online ve videotékách.

Český film Davida Laňky a Martina Müllera Poslouchej je psychothriller, který vypráví příběh mladého páru, jenž chce dát svému skomírajícímu vztahu novou energii. Dívka má navíc silné podezření, že jí je partner nevěrný. Během výletu, když muž spí, uslyší dívka v autě hlas jeho milenky. Ta se jí pak začne zjevovat.

Poslední premiérou příštího týdne je americký thriller s hororovými prvky Lov. Dvanáct lidí se na začátku probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, nevědí, kde jsou, ani to, jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… Stali se lovnou zvěří.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám