Hlavní obsah

Do Brodu míří Monkey Business, Wohnout či Mňága

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 20. srpna se sejdou české i zahraniční kapely na Brodu 1995, festivalu, který se koná v Českém Brodě a záměrně odkazuje k devadesátým letům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mňága a Žďorp

Článek

Pořadatelé Brodu 1995 považují za headlinera multižánrové přehlídky balkánskou skupinu Dubioza Kolektiv, vycházející ze ska, reggae, punku i hip-hopu, která vystupovala na největších světových festivalech Sziget, Glastonbury, Roksilde a Lollapalooza.

Funky popová klasika Monkey Business, to je osvědčená kvalita se špičkovými instrumentalisty v čele s Romanem Holým. Na vlně melancholie přijíždějí Mňága a Žďorp, již desítky let fungující česká jistota, která má nespočet hitů a oslovila několik generací.

Foto: Vít Linek

Gaia Mesiah

Tvrdší zvuk dodají dámy z kapely Gaia Mesiah. Cocoman představí svůj  projekt Cocoman & 2127sounds, kde hrají jazzoví a popoví muzikanti jako kytarista Antonín Dlapa, klávesista Jan Steinsdörfer, baskytaristé Matěj Černý nebo Matěj Havlíček či perkusisté Adam Koller, Petr Hanák nebo Marek Antoňů.

Přijedou také TH!S s Vojtou Kotkem na pozici baskytaristy, Tony Ducháček & Garage, Prohrála v kartách nebo The Silver Spoons a Deaf Heart.

„Dáváme šanci legendám i těm, jejichž mládí a energie jsou velkým příslibem. A poprvé v historii porušujeme tradici. Na našem festivalu vždy hrály výhradně kapely česko-slovenské hudební scény. Dubioza Kolektiv má u nás mnoho fanoušků a věříme, že svým neskutečným drajvem potěší i ty, kteří ještě neměli tu čest ji poznat,” dodal Petr Fořt z vedení festivalu.

Cena vstupenek v předprodeji je 690 Kč, v den konání festivalu budou na místě v ceně 790 Kč. Vstupenky je možné zakoupit v síti GoOut. Více informací na www.brod1995.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám