Hlavní obsah

Divokej Bill a Jelen zpívali a hráli k tanci

Právo, Jaroslav Špulák

V pražském Lucerna Music Baru vrcholí společné turné skupin Divokej Bill a Jelen. Vystoupí tam ještě ve středu a turné uzavřou v pátek v Krnově.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Divokej Bill hrál v Lucerna Music Baru unplugged.

Článek

Úterní první pražský koncert ukázal, že jejich spojení je mimořádně šťastné. Divokej Bill už v minulosti na postu předskupiny představoval při svých turné formace, které byly příslibem do budoucna. Tentokrát se zpěvák a kytarista Vašek Bláha, který s nápadem přišel, trefil také, a to velmi přesně. Jelen se totiž k Divokýmu Billovi hodí především stylově. Obě skupiny mají ve zvuku svých písniček více či méně zakombinovaný folk a folklór, přitom ctí energii v provedení i jasné a srozumitelné texty.

Skupina Jelen se představila letos na jaře debutovým albem Světlo ve tmě a v následujících měsících se pozvolna usazovala na českých pódiích. Už v létě koncertovala na mnoha velkých festivalech, v listopadu získala nominaci v kategorii Objev roku v anketě popularity Český slavík a turné s Divokým Billem je vyvrcholením pro ni úspěšného roku.

Její vystoupení v Lucerna Music Baru sice chvíli provázel technický problém s nefunkčním kopákem, kapela to ale omluvila a ve svém setu představila jak písničky z prvního alba, tak aktuální singl Co bylo dál?, který nazpívala se slovenskou zpěvačkou Janou Kirschner. Tu na pódiu zastoupila Kateřina Marie Tichá, která s kapelou dlouhodobě hostuje.

Divokej Bill přišel, viděl a diváky (bylo vyprodáno) doslova strhnul. Přestože avizoval koncert jako akustický, nabídl při něm od první písničky rockové nasazení a atmosféru. Kromě skladeb starších i těch z loňské desky 15 představil několik novinek, které naznačily, že mu nápady nedošly, naopak se v Lucerna Music Baru jevily být zajímavé a navazující na sound, kterým se kapela prezentovala na posledním albu 15.

Byl to přesně ten večer, na němž si divák vychutná obě vystupující skupiny, pohupuje se a tančí a nakonec odchází s pocitem, že hlavní atrakce večera ho nezklamala a na předskupinu příště zajde znovu.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám