Hlavní obsah

Divadla se vracejí ke streamům

Právo, rh

Vzhledem k vládním opatřením, která od pondělí uzavřela hlediště všech divadel, se domácí i zahraniční scény vracejí k streamování svých aktuálních i starších inscenací prostřednictvím webových stránek a sociálních sítí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Divadla zejí prázdnotou.

Článek

Jako první z domácích divadel se k online formě vrátilo ostravské Divadlo Mír, které poskytuje aktuální informace o zrušeném programu prostřednictvím Mírových deníků na YouTube. Chystá i improvizovaná představení a připravuje noční show.

Festival Janáček Brno nabídne na svých oficiálních stránkách ve čtvrtek inscenaci Janáčkovy opery Věc Makropulos v režii Davida Radoka a hudebním nastudování Marka Ivanoviće z roku 2014, v pátek pak online přenos závěrečného festivalového koncertu Bamberských symfoniků s šéfdirigentem Jakubem Hrůšou.

Starší inscenace Donizettiho oper Anna Bolena, Marie Stuartovna, Roberto Devereux a Don Pasquale zpřístupní na svých webových stránkách od čtvrtka do neděle Metropolitní opera z New Yorku, která zrušila celou sezonu 2020–21.

Podobně nabízí své inscenace prostřednictvím streamování i Opera North z britského Leedsu a další evropské operní scény skrze web Opera Vision. Mimo jiné i satirickou verzi Mozartovy opery Cosi fan tutte přepsanou a nastudovanou aktuálně jako Covid fan tutte, novinku z produkce Finské národní opery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám