Hlavní obsah

Divadelní festival na Vyšehradě

– PRAHA
Právo, Radmila Hrdinová

Festival nazvaný Pod plachtou a v podzemí se koná ve dnech 26. 8. - 4. 9. na pražském Vyšehradě. Dva divadelní soubory v něm nabízejí loutkové divadlo pro dospělé diváky - Studio Damúza inscenaci Mahulena a Divadlo Buchty a loutky dramatizaci románu Hrabě Monte Christo - Pomsta.

Foto: Jana Vančatová

Nová rozhledna na Smrku se tyčí již 13 let, výhledy jsou opravdu krásné. Je celokovová; výstup na plošiny z roštů není pro turisty, kteří trpí závratí

Článek

Mahulena využívá magického prostředí podzemního sálu Gorlice, kde jsou uchovávány originály soch z Karlova mostu. Inspirace starým slovanským příběhem je výtvarně stylizována do gotiky. Majestátní figury působí jako drapérie na obrazech El Greca a z předimenzovaných kostýmů vytvářejí herci hory, moře i poušť. Mahulenu je možné vidět každý den od 27. 8. do 4. 9. (s výjimkou soboty 28. 8.) vždy v 19:00 hodin.

Magická Mahulena a Pomsta Monte Christovi

Buchty a loutky uvedou ve stanu na vyšehradském Hradebním Bastionu úspěšnou inscenaci Pomsta - neotřelý pohled na Dumasův román Hrabě Monte Christo, založený na množství vizuálních efektů a využití všech dostupných médií. Pomsta se hraje od 26. 8. do 2. 9. vždy ve 20:30 hodin.

Ve vyšehradské hospůdce, u níž je festivalový stan postavený, se mohou diváci občerstvit. Jako bonus jim Buchty a loutky připravily od 15.00 víkendovou pohádku Tři malá prasátka určenou nejmenším divákům. Vstupenky lze zakoupit na Vyšehradě v informační středisku Špička, v síti Ticketportal a hodinu před představením přímo na místě.

Počet míst je však omezený, proto pořadatelé doporučují nákup vstupenek v předprodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám