Hlavní obsah

Disney nalákal Reese Witherspoonovou na adaptaci fantasy románu Ztraceni v čase

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studia Disney se už podruhé rozhodla udělat filmovou adaptaci úspěšné knihy americké spisovatelky Madeleine L’Engleové A Wrinkle In Time, poprvé vydané v roce 1963. Snímek Ztraceni v čase nabízí zajímavé obsazení a do tuzemských kin se dostane 8. března 2018.

Foto: ČTK/AP

Reese Witherspoonová obsadí jednu z hlavních rolí.

Článek

Režie se ujme Ava DuVernayová, která minulý rok zaujala dokumentem 13th vzniklým ve spolupráci se společností Netflix zaměřující se na poskytování filmů on-line. Snímek si vysloužil nominaci na Oscara, a dokonce získal prestižní Filmovou cenu Britské akademie BAFTA.

Režisérka se o Ztraceni v čase rozhovořila pro server Collider. „Je to klasický příběh, určité dědictví po té knize a po fanoušcích, kteří ji z osobních důvodů milují. Hlavní postavou příběhu je dívka, jež cestuje časem a vesmírem, aby našla někoho, koho miluje – svého otce. Během toho najde sama sebe,“ uvedla DuVernayová.

Minulý rok se mluvilo o tom, že by se mohla zhostit práce na novém superhrdinském snímku Black Panther. Měl to být její první film natáčený pod záštitou velkého studia, jenže DuVernayová nakonec od projektu odstoupila, jelikož o snímku měla jiné představy. Pod velkým studiem tedy poprvé natáčí až nyní.

Režisérka má teď také možnost spolupracovat se známými hereckými jmény, například s Reese Witherspoonovou nebo Oprah Winfreyovou, jejíž talkshow se stala celosvětovým hitem a dodnes je velice výraznou součástí televizní kultury a popkultury obecně. Winfreyová si zahrála už v režisérčině dramatu o Dr. Martinu Lutheru Kingovi Selma.

Vycházející hvězda Storm Reidová

V hlavní roli Ztraceni v čase se představí teprve čtrnáctiletá Storm Reidová. Disney tak opět dává šanci mladé vycházející hvězdě získat si širokou diváckou obec. Reidová se na velkém plátně pohybuje už od útlého věku. V  deseti letech se objevila v oscarovém dramatu Steva McQueena 12 let v řetězech.

Kniha L’Engleové se poprvé dočkala filmového zpracování v roce 2003. Tehdy se ale jednalo o televizní projekt, čtyřhodinovou minisérii, která byla posléze sestříhána do 128 minut a přetvořena tak do podoby celovečerního filmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám