Hlavní obsah

Disney koupí od tvůrce Hvězdných válek studia Lucasfilm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Walt Disney se dohodla s tvůrcem slavné filmové série Hvězdné války Georgem Lucasem na koupi jeho produkční společnosti Lucasfilm. Zaplatí za ni 4,05 miliardy dolarů (asi 78 miliard korun), sdělil mediálně-zábavní koncern.

Článek

"Je načase, abych předal Hvězdné války nové generaci filmařů," uvedl k transakci Lucas. Společnost Disney dodala, že se chystá sedmá epizoda Hvězdných válek, která by se měla dostat do kin v roce 2015.

Dohodou se Lucasfilm dostává pod vlajku Disney spolu s dalšími filmovými a mediálními značkami jako Pixar, Marvel, ESPN a ABC. Šéfkou Lucasfilmu se stane Kathleen Kennedyová, která nyní vede firmu společně s Lucasem.

Lucas bude působit jako tvůrčí poradce pro nové epizody Hvězdných válek. Společnost Disney uvedla, že další epizody série se plánují po dvou až třech letech. Disney zhruba polovinu ceny zaplatí v hotovosti. Zbytek bude při uzavření akvizice financovat vydáním zhruba 40 miliónů nových akcií.

Lucasfilm založil Lucas v roce 1971. Vedle Hvězdných válek má na kontě například sérii o Indianu Jonesovi. Nyní se společnost kvůli rostoucím filmovým rozpočtům zabývá spíše televizní tvorbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám