Hlavní obsah

Dirtmusic v Lucerně. Přivezou world music s tvrdšími kytarami

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dirtmusic je mezinárodní sestava, kterou inspirovala turecká hudba, rock a psychedelie. V jejím čele stojí Hugo Race (Nick Cave & The Bad Seeds) a Chris Eckman (The Walkabouts). Už 3. října se představí v Lucerna Music Baru.

Foto: Jaka Babnik

Skupina Dirtmusic

Článek

Dirtmusic v Praze představí album Bu Bir Ruya a také aktuální sestavu, kde zakládající členy doplňuje loutnista Murat Ertel z legendární turecké kapely BaBa ZuLa a domácí hudebník a producent Milan Cimfe za bicími.

Bu Bir Ruya vyšla v lednu loňského roku na labelu Glitterbeat. Byla inspirována tureckou psychedelickou scénou. Hugo a Chris si na nahrávání přizvali tureckého umělce Murata Ertela, leadera psychedelické skupiny BaBa ZuLa, který hraje na elektrifikovanou loutnu a perkusistu Ümita Adakale, rovněž z BaBa ZuLa. Díky těmto dvěma hostům a nahrávání v Instanbulu se deska Bu Bir Ruya proměnila na album plné hypnotických rytmů, filmové atmosféry a temné politické reality.

Dirtmusic loni zahráli také na Colours of Ostrava. Vstupenky na pražský koncert jsou v předprodeji za 450 Kč (+ poplatky) na pokladně a webu Lucerna Music Baru (na pokladně bez poplatků), na GoOut.cz a v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Na místě za 550 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám