Hlavní obsah

DiCaprio mezi gangy

– BERLÍN/LONDÝN

Americký filmový herec Leonardo DiCaprio už chce být ve filmech "dospělý" a nepůsobit jen jako dívčí idol z úspěšného Titaniku. Novinářům se s tím ve čtvrtek svěřil v Berlíně, kam přijel představit společně s režisérem Martinem Scorsesem nový film Gangs of New York (Newyorské gangy).

Foto: Bc. Patrik Pařízek

Při poznávacím výletě obešly děti nejzajímavější berounské památky.

Článek

Film, jemuž se přisuzují velké šance v soutěži o americké filmové Oscary, uzavře v únoru v německé metropoli 53. filmový festival Berlinale. "Věděl jsem vždycky, že má Leo velké možnosti hereckého rozvoje," vysvětlil Scorsese, proč DiCapria do hlavní role historické fresky obsadil.

"Po Titaniku jsem se cítil spíš jen jako produkt než herec," dodal 28letý filmový představitel. DiCaprio hraje drsného irského přistěhovalce, který se protlouká New Yorkem roku 1860. V té době tam mezi sebou bojují soupeřící bandy, zkorumpovaní politikové a brutální podsvětí. DiCaprio obhajuje místy drastické scény filmu. "Je to dokumentovaná historie a nic se nepřikrášlilo. Bylo by jen slepé vlastenectví líčit počátky naší demokracie jinak," řekl.

O svém soukromí skoro nic neprozradil. Popírá jen milostnou aféru s partnerku z filmu Gangs of New York Cameron Diazovou.

Scorsese je proti válce v Iráku

Slavný americký filmový režisér Martin Scorsese se připojil k řadě umělců, kteří jsou proti válce s Irákem. "Domnívám se, že taková válka by se mohla vyřešit diplomatickou cestou, inteligentně a bez toho, že by byly zmařeny životy nevinných civilistů," řekl Scorsese v rozhovoru pro rozhlasovou stanici BBC.

Scorsese se tak stal dalším známým umělcem, kteří se postavili na stranu odpůrců, jež dali najevo nesouhlas s postojem amerického prezidenta George Bushe hrozícího vojenským zásahem proti Bagdádu. Dalšími odpůrci případné války proti Iráku jsou například britský zpěvák George Michael, americké zpěvačka Barbra Streisandová a hollywoodské filmové hvězdy Susan Sarandonová a Sean Penn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám