Hlavní obsah

Dětský pohádkový den s Popelkou na Barrandově

Barrandov Studio chystá na neděli 2. června pohádkový den s Popelkou. V areálu čeká na všechny návštěvníky program inspirovaný nestárnoucím filmem Tři oříšky pro Popelku, od jehož natáčení uplyne 40 let. Akce navazuje na dlouhodobou snahu společnosti otevírat malým i velkým zájemcům o filmové zákulisí historii vzniku nejvýraznějších titulů z historie.

Foto: Nova

Tři oříšky pro Popelku

Článek

"Příchozí se mohou těšit na vtipné soutěže pro všechny, které ještě baví pohádky, vystoupení scénického šermu a divadelní představení, ukázky práce s filmovými zvířaty a další program. Připravena je i procházka areálem studií, nebo komentovaná návštěva oddělení filmových kostýmů a rekvizit. Zájemci si budou moci vyzkoušet také populární fotokostymérnu," uvedla ředitelka barrandovské divize Fundus Věra Krátká.

Právě zde budou moci zájemci vidět bohatou sbírku nábytku a dalších rekvizit od středověku až do doby nedávno minulé. Procházka areálem s vyprávěním o historii studia a filmech, které se zde natočily, je zavede i do vybraných ateliérů. Uvidí uniformy i civilní kostýmy od středověku až po současnost a nahlédnou do vlásenkářské dílny.

"Hlavním lákadlem zábavného dne budou dochované originální kostýmy z filmové Popelky režiséra Václava Vorlíčka, z nichž některé mají statut kulturního dědictví České republiky," dodala Krátká.

Vstupenky si lze rezervovat e-mailem na adrese prohlidky@barrandov.cz. Vstup do areálu Barrandova je přes zadní vjezdovou vrátnici z křižovatky Slavínského a Geologická. Při cestě MHD je to nejblíže z tramvajové stanice K Barrandovu (linky 12, 14 a 20) nebo z autobusové zastávky Slavínského (linka 105, případně 230).

Reklama

Výběr článků

Načítám