Hlavní obsah

Depp končí ve Fantastických zvířatech. Studio se ho zbavilo

Novinky, Michael Švarc

Johnny Depp opustil svou roli černokněžníka Gelerta Grindelwalda v sérii Fantastická zvířata. Studio Warner Bros. k tomu herce vyzvalo den poté, co prohrál soud s britským listem The Sun, jenž ho označil za domácího násilníka. Depp měl totiž fyzicky napadat svou bývalou manželku Amber Heard, píše server Variety.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp na premiéře snímku Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny v roce 2018.

Článek

„Rád bych vám oznámil, že mě studio Warner Bros. požádalo, abych opustil svou roli Grindelwalda ve Fantastických zvířatech, což respektuji a končím,“ napsal v pátek Depp na svém Instagramu.

Odchod Johnnyho Deppa přišel den poté, co prohrál soud s bulvárním deníkem The Sun, který ho v roce 2018 označil termínem „wife beater“, jako mlátiče manželky. Článek odkazoval na závažná obvinění Deppovy bývalé manželky Amber Heard, podle kterých ji herec fyzicky napadl. Ten rozhodnutí soudu v této věci považuje za absurdní a uvedl, že bude dál bojovat za pravdu.

Hercův odchod potvrdilo později i samotné studio, které zároveň oznámilo, že jeho role bude přeobsazena ještě, než do kin dorazí třetí díl kouzelnické série. Ten měl mít původně premiéru v listopadu příštího roku, byl však přeložen na léto 2022. „Děkujeme Johnnymu za jeho práci na dosavadních filmech,“ uvedl mluvčí Warner Bros.

Soud zamítl žalobu herce Deppa na bulvární list The Sun

Amerika

Na hercovu podporu už vznikla i petice na stránce change.org, která žádá, aby se Depp mohl do své role navrátit. K nedělnímu ránu ji podepsalo přes 80 tisíc lidí.

Fantastická zvířata jsou sérií z univerza Harryho Pottera a odehrávají se před událostmi z původní kouzelnické ságy. Zakládají se na knize Fantastická zvířata a kde je najít, kterou napsala J. K. Rowlingová jako učebnici o kouzelných tvorech. Johnny Depp hrál v sérii hlavního záporáka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám