Hlavní obsah

Depeche Mode. Tentokrát ne na stadiónech, ale v kinech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Anton Corbijn, který mimo jiné točil i videoklipy jako Personal Jesus nebo Enjoy the Silence, přichází s filmem Depeche Mode: Spirits in the Forest. Do kin vstoupí 21. listopadu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Depeche Mode

Článek

Corbijn pojal koncertní film o britské kapele trochu nezvykle. Samozřejmě natáčel hlavně velkorysou koncertní show, ale sledoval také příběh šesti nejvěrnějších fanoušků a natočil jejich pouť z domova až k pódiu.

Depeche Mode: Spirits in the Forest je intimním pohledem do světa zarytých příznivců slavné kapely, které odlišuje země původu, kulturní zázemí nebo věk, ale jedno mají společné – Depeche Mode jim zásadně změnili život. Film tak není jen jedinečným záznamem velkolepého koncertu, ale i vzkazem, že hudba pomáhá lidem překonávat nesnáze a spojovat bez ohledu na cokoliv.

„Jsem opravdu pyšný, že jsem součástí tohoto filmu a silného příběhu, který vypráví. Je úžasné vidět, jak muzika ovlivňuje životy našich fanoušků,“ řekl frontman kapely David Gahan. A hlavní skladatel kapely Martin Gore doplňuje: „V dnešním turbulentním a rozděleném světě hudba může být skutečně tou silou, která lidi spojuje.“

Skupina Depeche Mode má v ČR velmi zvláštní pozici. Ve světě už dlouho není považována za partu, která udává hlavní trend v pop music. Desky se prodávají slušně, ale už ne v rekordním počtu. Například statistika zveřejněná v roce 2018 ukázala, že v Česku byla deska Depeche Mode nazvaná Spirit druhým nejprodávanějším zahraničním albem, ale celkově se ve světě nedostala ani do první desítky.

Předprodej a podrobnosti o filmu najdete na www.koncertyvkine.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám