Hlavní obsah

Debbi vyvolává v nové písni naději a bezpečí

Právo, jaš, kul

Česká zpěvačka Debbi připravila ve spolupráci s autorem hudby a producentem Hynkem Tomanem novou písničku Lighthouse. Text napsal Dušan Marko, zpěvák skupiny Support Lesbiens. Vzniklo k ní i lyric video.

Lyric video k nové písni DebbiVideo: Universal Music

 
Článek

Zrod písně popisuje Debbi jako spontánní a v podstatě náhodný. „Hynek Toman napsal velmi optimistickou a chytlavou melodii, která mě okamžitě pohltila,“ vzpomíná. „Lighthouse neboli maják symbolizuje stabilitu, bezpečí a jistotu, že se vždy vrátíme k těm, kteří jsou pro nás důležití. Vyvolává ve mně pocit naděje a bezpečí.“

Také námět přitom přišel zcela neplánovaně. „Když jsme nahrávali demoverzi, a ještě nebyl hotový text, najednou mi z úst vyklouzlo slovo lighthouse. Od toho jsme se odrazili,“ vrací se k důležitému okamžiku Debbi.

Hynek Toman, který je kytaristou Support Lesbiens, si spolupráci s interpretkou pochvaluje. „Debbi k nahrávání přistoupila jako opravdový profesionál. Už dlouho se mi nestalo, aby zpěvák přišel do studia tak výborně připravený a písničku nahrál celou v jednom kuse,“ vyzdvihuje.

Na koprodukci písničky se podílel Radek Tomášek a závěrečný mix a mastering obstaral Ecson Waldes. „Snažili jsme se udělat moderní přímočarou popovou věc, vše jsme podřídili tomu, aby Debbi slušela a cítila se v ní jako doma. Z výsledku mám velkou radost,“ přiznává Toman.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám