Hlavní obsah

Dead Can Dance dopřáli publiku své největší hity

Právo, zen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontraalt a baryton, dva dokonale čisté a krásné hlasy ústřední dvojice australské formace Dead Can Dance Lisy Gerrardové a Brendana Perryho, se v pondělí po sedmi letech znovu představily pražskému publiku. Ve vyprodaném Kongresovém centru se kapela dočkala nadšeného standing ovation.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dead Can Dance se inspirují starou hudbou.

Článek

Dead Can Dance zahráli písně z celé své skoro čtyřicetileté kariéry, neopomněli žádný ze svých velkých hitů. V rámci turné A Celebration - Life and Works 1980-2019 ale představili i novou píseň Dance of the Bacchantes z aktuálního alba Dionysus.

Post předskokana kapela nabídla členovi své koncertní sestavy Davidu Kuckhermannovi, který byl nominován na ocenění Grammy 2018 s albem Hiraeth v kategorii pro nejlepší desky stylu new age.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dead Can Dance

Pak už pódium obsadila šestičlenná skupina, před níž svá místa zaujali Gerrardová oblečená ve třpytivém bílém rouchu a Perry v černém obleku. A bez zbytečných proslovů se chopili díla. Ve zpěvu se co píseň střídali. Dvouhodinové vystoupení zahájili skladbou Anywhere Out of the World z alba Within the Realm of a Dying Sun z roku 1987, nechyběly hity The Wind That Shakes the Barley nebo The Carnival Is Over.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dead Can Dance

Dead Can Dance založili Perry, Gerrardová, Paul Erikson a Simon Monroe v roce 1981. Jejich styl je těžké zařadit do žánrových kategorií, neboť jsou velmi osobití. Inspirují se starou hudbou celého světa, originální je zejména zpěv Gerrardové, která používá vokály starých a zaniklých jazyků.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám