Hlavní obsah

Dcera Lenky Filipové vykročila vlastní hudební cestou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod uměleckým jménem Lenny se v českém hudebním rybníčku vynořila Lenka Filipová mladší. Zpívá anglicky a ještě před prvním albem vydává EP se čtyřmi vlastními písničkami.

Foto: Ondřej Pýcha/Universal Music

Zpěvačka Lenny

Článek

První singl se jmenuje All My Love. Lenny v něm ukazuje na svůj věk (sotva dvacet) slušnou zralost a inspiraci, kterou čerpala od světových soulových zpěvaček. Chvílemi tak může připomenout třeba Joss Stone. Písnička zaranžovaná do umírněně rockového zvuku rozhodně má hitový potenciál.

Lenny začala podle svých slov ve čtyřech letech hrát na klavír a od šesti docházela do umělecké školy, což jí vydrželo deset let. Ve škole hrála v dramatickém kroužku a zpívala ve sborech. V jedenácti se pokusila o první vlastní píseň i text a o pět let později už doprovázela svou matku po turné v Evropě, Austrálii i Kanadě. Její vlastní skladba You’re My Everything se v americké soutěži International songwriting competition umístila v semifinále.

Zpěvačka, která si oblíbila třeba The Beatles, AC/DC, Red Hot Chili Peppers, Paramore nebo Rage Against The Machine ke svému debutu uvedla:

“Při psaní písniček na desku vznikala zpravidla melodie jako první a k té se potom napsal text na míru. Náměty textů jsou samozřejmě z mého života a z celkového pohledu na něj, vyjadřují i postoj k jeho neodmyslitelné části - lásce, která bývá krásná i strastiplná.“

“Angličtina je téměř můj druhý rodný jazyk a byla jsem s ním ve styku již od svých 3 let. Dobře se mi v něm vyjadřuje, ale hlavně je po hudební stránce daleko zpěvnější, tvárnější, tedy pro skladatele i vděčnější, než je ten český,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám