Hlavní obsah

David Ondříček točí znělku karlovarského festivalu

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sluncem zalité prostranství pražského Výstaviště roztančila skupina bizarně oděných mladých mužů a žen, z reproduktorů se rozezněla hudba, kamera Richarda Řeřichy se přiblížila k barevným balónům a choreograf Michal Caban dal tanečnímu reji řád.

Článek

Teprve v tu chvíli nastoupil na plac režisér David Ondříček a vydal pokyn k akci. Točily se první záběry znělky nadcházejícího 40. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

"Bude to znělka narozeninová, její téma vychází z toho, že život začíná po čtyřicítce," řekl Právu v kratičké přestávce Ondříček, který točí karlovarskou znělku jako jediný režisér už podruhé. Ta z roku 2002 se skupinou Tros Sketos totiž suverénně zvítězila v loňské divácké anketě o nejlepší znělku uplynulého desetiletí.

"Jsem na to náležitě hrdý, ale zároveň mě to svazuje," poznamenal režisér, ale ústřední děj té letošní neprozradil. "Teď mohu říci jen tolik, že hlavní postavou bude oslavenec, kterého hraje Robert Nebřenský, znělka tak trochu vypráví jeho život. Jediným řádem přitom bude šmíra a kýč," usmál se Ondříček a dodal: "Možná bude o něco kratší, rozhodně bych se chtěl dostat pod minutu. Na pozadí se mihnou postavy téměř ze všech minulých znělek, určitě promítač, dívka z bazénu, Tros Sketos a další. Jsem zvědav, jestli diváci všechny poznají." Na otázku, zda bude mít znělka opět víc variant, odpověděl, že natočí nejspíš dvě. "Tu druhou bych si ale představoval třeba až pro závěrečný večer."

Znělka se na plátně karlovarského Thermalu objeví poprvé 1. července, kdy festival začíná a 9. července ho ukončí.

Reklama

Výběr článků

Načítám