Hlavní obsah

Dana Morávková létá v hororu vzduchem

– PRAHA

Dana Morávková získala v rozsáhlém konkursu menší mluvenou roli v hororovém snímku Van Helsing čtyřicetiletého amerického režiséra Stephena Sommerse, podepsaného pod Mumií.

Foto: Tomáš Sedlák B.Th.

Vánoční cukroví - ilustrační obrázek

Článek

Dana Morávková ve Van Helsingu zvládá i všechny kaskadérské kousky své filmové postavy. "Ve filmu mě chtějí unést nějaké zrůdy. Mimochodem příšerami, upíry a jim podobnými se to ve filmu jen hemží. Potvory mě vynesou do vzduchu a tam mě pustí," řekla jednatřicetiletá herečka a moderátorka TV Prima .

Morávková nepotřebovala dublérku

"Zkoušela jsem tuhle scénu s šéfem amerických kaskadérů, protože bylo nutné rozhodnout, jestli skutečné budu létat já osobně." Pád do náruče kaskadéra zkoušela Dana v barrandovském ateliéru nejprve z pěti metrů, pak se přidávalo na metrech i na rychlosti. "Nevím kolik metrů má barrandovský ateliér, ale ve finále už jsem létala nahoru dolů docela slušnou rychlostí," vzpomíná herečka, kterou poslední natáčecí den Van Helsingu čeká 25. března. "Trochu jsem se při zkoušení bála, ale vydržela jsem to, abych mohla lítat sama. Bez dubla. Kdy se tohle člověku poštěstí v českém filmu?!"

Filmovým partnerem Morávkové je sedmatřicetiletý David Wenham, jehož příznivci filmu Pán prstenů znají jako Faramira.

Herečka konkurzy neodmítá

Roli získala Dana v konkurzu, které nemiluje, ale  neodmítá. "Když sem přijede režisér ze zahraničí, tak neví, kdo je kdo, nezná nějakou Morávkovou, neví v kterém hraje divadle, ve filmu ji neviděl a ani neřeší, jestli je moderátorka nebo ne."

Reklama

Výběr článků

Načítám