Hlavní obsah

Dan Brown přijede v lednu do Prahy

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině ledna navštíví Prahu americký bestsellerista Dan Brown. Přijede i s manželkou na čtyři dny, zúčastní se odborné přednášky. Právu to potvrdila Zdena Křikavová z nakladatelství Argo, které vydává nejvíce jeho románů.

Foto: ČTK

Americký bestsellerista Dan Brown.

Článek

Autor Šifry Mistra Leonarda, kterou okouzlil celý svět, pokračuje v dobrodružných příbězích svého profesora Langdona a obvykle jedné ženské půvabné spolupracovnice. Dosud se jeho šesti románů, Digitální pevnost, Pavučina lží, Andělé a démoni, Šifra Mistra Leonarda, Ztracený symbol a Inferno, prodalo více než dvě stě miliónů kusů, přeloženy byly dosud do dvaapadesáti jazyků.

Poslední román Dana Browna Inferno vydalo Argo v českém překladu Michaly Markové a Davida Petrů 18. září a od té doby se ho prodalo více než osmdesát tisíc výtisků. V Polsku to bylo více než tři sta šedesát tisíc, v Nizozemsku půl miliónu a v Itálii necelých čtyři sta tisíc.

Okruh ctitelů Dana Browna se ještě rozšířil po úspěšném filmovém zpracování jeho románů, kdy profesora Langdona hrál Tom Hanks.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám