Hlavní obsah

Dan Bárta se v Roxy spojí s Lanugem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Dan Bárta v pražském Roxy podpoří nový projekt Departure, což znamená spolupráci zkušené hvězdy s mladým talentem, kterého si sama vybere. A Bárta zvolil pop-jazzové Lanugo.

Článek

V čele skupiny stojí zpěvačka Markéta Foukalová (ex-Madfinger), která mimo jiné spolupracovala s Michalem Pavlíčkem (Na Kloboučku, hudba k seriálu Dobrá čtvrť), Michalem Prokopem (deska Poprvé naposledy a Live 60) nebo s Kamilem Střihavkou (WooDoo, B.S.P., The Leaders).

Zvuk Lanuga tvoří basa, bicí, trumpeta, kytara a klavír. Hrají kapku sofistikovanější hudbu, dosud natočili dvě alba a rádi se zatoulají do popu, jazz-rocku i trip-hopových nálad. Spolu s Lanugem si Dan Bárta pozval člena kontroverzní umělecké skupiny Ztohoven Romana Týce.

„Vnímám je jako spřátelence, kteří se - stejně jako my - snaží z rozličných důvodů obohatit mainstream něčím o trochu sofistikovanějším,“ vysvětluje výběr skupiny Lanugo.

Vstupenky se prodávají v sítích Ticketpro, Ticketprotal a Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám