Hlavní obsah

Další Santanův karneval

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původem mexický kytarista Carlos Santana je u nás známý především díky svým posledním dvěma albům Supernatural (1999) a Shaman (2002). Že se na nich vměstnal do víceméně popového stavu, je zavádějící.

Článek

Je především skvělý skladatel a bravurní muzikant, jehož prsty od šedesátých let škádlí struny v bluesových, jazzových i rockových náladách. Zároveň je považovaný za průkopníka spojení latinskoamerické a africké hudby s popem.

V takto svobodném duchu se nese novinka All That I Am, plynulé pokračování dvou výše uvedených alb. Santana je milovník karnevalových nálad a přestože deska nenabízí na první poslech zvlášť výrazné hity, roztančit dokáže spolehlivě. Cíl byl splněn.

Kolekce je ozdobena řadou hostů, rockerem Stevenem Tylerem počínaje, přes Michelle Branchovou, Mary J. Bligeovou, muzikantsky hloubavými Seanem Paulem a Joss Stoneovou konče. Výsledkem je semknutá kolekce plná rozličných stavů a barev.

A vládne jí Santana, i když to tak na první pohled nevypadá. Hlasoví žongléři zpívají a on hraje. Stačí jim. Jeho kytara je srdce, které s nadhledem tepe ve své výtečnosti.

Carlos Santana: All That I Am, Sony BMG, 54:34

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám