Hlavní obsah

Další jména Colours: José González, Cinematic Orchestra a Roni Size

Právo, hon

Hudební festival Colours of Ostrava oznámil další tři velká jména současné hudby, která budou ozdobou čtrnáctého ročníku. Festival přivítá švédského písničkáře Josého Gonzáleze, který v Ostravě představí nové album Vestiges & Claws, dále přijedou přední zástupci labelu Ninja Tune – početná formace The Cinematic Orchestra – a také legenda britského drum´n´bassu Roni Size se svým projektem Reprazent v kompletní sestavě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

José González

Článek

José González vydal zatím dvě alba – Veneer (2003) a In Our Nature (2007). To další Vestiges & Claws, které vyjde v únoru, představí právě na Colours of Ostrava. „José González se stal světovou písničkářskou hvězdou s téměř nepravděpodobnými předpoklady,“ tvrdí o něm ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Další potvrzenou kapelou jsou nu-jazzoví Cinematic Orchestra. Početné seskupení jazzových hudebníků je spojeno s legendárním labelem Ninja Tune. Diskografie kapely není bohatá: skupina dává přednost koncertům a poslední dobou také vydavatelskému projektu Motion Audio.

Vedle vynikajících studiových Every Day (2002) a Ma Fleur (2007) uchvátili hudbou k filmům – Muž s kinoaparátem je avantgardní dílo ruského režiséra Dzigy Vertova z roku 1929 a The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos animovaný film z dílny Walta Disneyho.

Mika, Caribou i Swans 

Foto: Colours of Ostrava

Mika

Průkopnická sestava britského drum´n´bassu Roni Size & Reprazent přijede do Ostravy v plné sestavě – Roni Size, Dynamite MC, Onalee, Si John, Dave Amso, Jay Wilcox a Yuval Gabay. „Navíc Roni Size oznámil, že v březnu vydá nové album, takže očekávání jsou velká,” doplňuje Zlata Holušová.

Festival Colours of Ostrava nabídne od 16. do 19. července 2015 v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic čtyři dny plné koncertů hvězd světové i domácí hudby, divadel, diskusí, workshopů, filmů i výtvarných aktivit. K již dříve potvrzeným jménům patří Mika, Caribou, Caravan Palace, Swans, Black Strobe, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, John J. Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields a NO Blues.

Reklama

Výběr článků

Načítám