Hlavní obsah

Další hvězdou festivalu Metronome bude americký rapper Macklemore

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další hvězdou festivalu Metronome Prague, jehož 5. ročník se na pražském Výstavišti uskuteční 18. až 20. června, bude americký rapper Macklemore. Doplní tak již dříve ohlášenou britskou skupinu Underworld, amerického zpěváka, textaře a multiinstrumentalistu Becka a další zahraniční i tuzemské hudebníky, informoval pořadatel festivalu David Gaydečka.

Foto: Profimedia.cz

Macklemore

Článek

Hudebník ze Seattlu Macklemore, vlastním jménem Ben Haggerty, se proslavil klipem Thrift Shop, který na YouTube zhlédlo více než 1,3 miliardy uživatelů. Za debutové album The Heist a singl Thrift Shop obdržel společně s producentem Ryanem Lewisem před šesti lety čtyři ceny Grammy. V České republice se představil v roce 2018 na závěrečném dnu festivalu Aerodrome v Panenském Týnci. Rok předtím vydal zatím své poslední album Gemini.

Z tuzemských interpretů zahraje letos na festivalu Metronome například kapela Tata Bojs, která se představí na Křižíkově fontáně na nové scéně s názvem H20, kterou navrhne její frontman Milan Cais.

Foto: Metronome

Beck

Loňský čtvrtý ročník festivalu Metronome nabídl pět hlavních a deset doprovodných scén. Vystoupili mimo jiné britská kapela Morcheeba, bývalý frontman britské popové kapely Oasis Liam Gallagher, slovenská elektronická písničkářka Katarzia, česká Khoiba nebo Pražský výběr. Program dvoudenního festivalu završila elektronická 3D show průkopnických Kraftwerk.

První ročník Metronome se na Výstavišti konal v roce 2016 s hlavními hvězdami Iggy Popem a kapelou Foals. O rok později lidé přišli hlavně na Stinga a Kasabian a v roce 2018 na Johna Calea, Davida Byrnea či kapely Chemical Brothers a Massive Attack. Návštěvnost festivalu podle pořadatelů vzrostla ze 7500 diváků v prvním ročníku na loňských přibližně 20 000.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Výběr článků

Načítám