Hlavní obsah

ČT natočí pokračování seriálu První republika

Právo, jp

Česká televize začne v listopadu natáčet třináct dílů druhé řady divácky úspěšného seriálu První republika. Diváci ho budou moci zhlédnout nejdříve na podzim příštího roku.

Foto: archív ČT

Ze seriálu První republika

Článek

V hlavních rolích opět uvidíme herce známé z první série - Markétu Plánkovou, Jána Koleníka, Jana Vlasáka, Veroniku Arichtevu a Jiřího Vyorálka. Režie se znovu ujme Biser A. Arichtev.

Pokračování dobového seriálu, který na pozadí osudů rodiny Valentových mapuje vývoj československé společnosti v meziválečném období, začne v roce 1928. Jaroslav Valenta (Jiří Vyorálek) se vrátí z vězení a bude chtít získat zpět respekt ve společnosti a úspěch v obchodu. Rodina o něho ale příliš stát nebude. Jaroslavův bratr Vladimír (Ján Koleník) povede povoznictví. Do děje významněji vstoupí nové postavy, jako je legionář Klouda, již dospělé dcery Irena a Eliška Valentovy nebo hospodyně Marie. Ta se nečekaně sblíží právě s Jaroslavem.

Přesunou se na venkov

V další řadě První republiky se vrátí i Jan Vlasák v roli Aloise, který se ve dvacátých letech přesunul na venkov. „Jsem moc zvědavý, kam se má postava dostane. Naše republika se tehdy rychle měnila, těch možností je tedy mnoho. Rád si navíc sám ve scénáři hledám mezi řádky a spoluvytvářím charakter své postavy. Doufám tedy, že pro mě pan scenárista připraví pár pěkných dramatických situací. To bych si přál. A také to, aby tato nová řada byla alespoň tak úspěšná jako ta první,“ řekl herec Jan Vlasák.

„Děj se bude myslím odehrávat o osm let později, což mi jako herečce nabízí možnost zajímavé práce na mé roli. Těším se i na práci s manželem, jelikož ho jako režiséra velmi uznávám a důvěřuju mu. Zatím jsem četla synopse a řekla bych, že se diváci mají na co těšit,“ doplňuje svého kolegu představitelka Magdaleny Valentové Veronika Arichteva.

„Druhá série bude také trochu rehabilitovat postavu Jaroslava. Chceme ukázat jeho charakter z trochu jiného úhlu pohledu. Jaroslav byl vždy připraven udělat vše pro rodinu a její úspěch. Někdy se kvůli tomu pohybuje na hraně zákona nebo etiky, ale je to zároveň správný chlap se selským rozumem, který díky tomu, jaký je, posouvá rodinu a firmu dopředu,“ doplnil Filip Bobiňski, autor projektu a producent seriálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám