Hlavní obsah

ČT natáčí film Divnovlásky podle knížky Ireny Obermannové

Režisér Petr Slavík v těchto dnech natáčí televizní film Divnovlásky podle knížky spisovatelky Ireny Obermannové. Hlavní roli ve snímku hraje Anna Geislerová, v dalších rolích se objeví Pavel Liška, Jiří Langmajer, či Alois Švehlík. Na obrazovce České televize se snímek objeví příští rok.

Foto: ČTK

Spisovatelka Irena Obermannová (vlevo) s herečkou Veronikou Žilkovou

Článek

Knihu Divnovlásky vydala Obermannová před osmi lety a je volným pokračováním jejího bestselleru Deník šílené manželky. Kniha zachycuje příběh mladé rozvedené spisovatelky, která se stará o své dvě malé dcery. "Je to příběh do značné míry autobiografický, příběh matky, která zůstane doma se dvěma holčičkama," řekl  Slavík během natáčení na pražském Žižkově.

Obermannová také k filmu napsala scénář, který podle Slavíka prošel jistými změnami, ale nikoli zásadními oproti knížce. "Upravuje se to z hlediska filmové realizace, protože některé věci, které fungují jako psaný text, ve filmu nefungovaly. Zásadní změny příběhu se nedělaly," uvedl Slavík.

Hlavní roli v televizním snímku svěřil Anně Geislerové. "Áňa je z hereček v tomto věku jediná, která tomuto typu přesně odpovídá, alespoň podle mých představ. Tak asi proto," řekl na dotaz, co rozhodlo o jejím výběru. První klapka filmu Divnovlásky padla 12. srpna, natáčet se bude celkem 15 filmovacích dnů, zejména v Praze a okolí.

Televizní filmové verze se již dříve dočkala i kniha Deník šílené manželky, kterou před sedmi lety natočil režisér Václav Křístek. Hlavní roli v tomto snímku ztvárnila herečka Veronika Žilková.

Reklama

Výběr článků

Načítám