Hlavní obsah

ČT mapuje po celý rok minulost i současnost skupiny Lucie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize uvede letos celkem deset pořadů o Lucii, nových i starších. Skupina nyní zažívá velký comeback v původním složení a chystá se na turné po největších halách v Česku a na Slovensku.

Foto: Petr Horník, Právo

Skupina Lucie

Článek

V těchto dnech se natáčí mimo jiné dokumentární film Davida Síse Víš svý... Lucie!, který má mít dvě verze – pro televizi i kino. Ukáže dlouhou cestu Lucie k úspěchu, příběhy členů skupiny i příběhy fanoušků a napraví některé fámy a legendy. Premiéra v České televizi bude na podzim.

ČT natočí také záznam červnového megakoncertu Lucie v pražské O2 areně, opět v režii Davida Síse. S ním souvisí i dokument Making of Megakoncert o přípravě největšího koncertu v historii skupiny, který poběží 3. června ve 21.15 hod. na ČT art.

Další novinkou bude Lucie retrovideo (27. května ve 21.15 hod. na ČT art), pořad z videoklipů, prokládaný vstupy známých režisérů (Filip Renč, Milan Šteindler, Vladimír Michálek, Petr Vachler, Tomáš Mašín) či protagonistů klipů (Tereza Maxová, Tomáš Hanák).

Kodym: Fúzovali jsme s Bartošovou 

Už 6. května ve 21.15 hod. uvede ČT art záznam koncertního turné skupiny z produkce HBO pod názvem Lucie – Slunečnice Live. Z archívu pochází i záznam koncertu z pražské Lucerny natočený roku 1995 (13. května ve 21:15 na ČT art).

Další záznam (Lucie v opeře) pochází z roku 2002 a skupina se tam představila se symfonickým orchestrem (ČT art jej odvysílá 20. května ve 21.15 hod.). Cestu ke vzniku Lucie mapuje nový dokument Lucie před Lucií, který můžete vidět 15. dubna ve 21.15 hod. na ČT art.

Foto: Lucie

Michal Dvořák z Lucie

„Probíráme samozřejmě archívy, a byť jsou to bezesné noci, občas je to hodně vtipný, spoustu historek a spoustu videokazet jsem úplně zapomněl,“ řekl ve čtvrtek na tiskové konferenci v České televizi Michal Dvořák.

„Pro mě je to úplně nová skupina,“ přitakal mu kolega z Lucie P. B. Ch.

Robert Kodym dodal, že objevil kazetu, na které Lucie ještě bez Davida Kollera doprovází Ivetu Bartošovou: „V roce 1987 jsme fúzovali do středního proudu, protože jsme potřebovali peníze, je to taková kuriozita.“

Začnou v Košicích

Celé turné Lucie vypukne 26. května v Košicích (Steel Arena), 29. května se přesune do Bratislavy (Slovnaft Arena), 1. a 2. června do Ostravy (ČEZ Aréna) a 4. června a 5. června do Brna (Kajot Arena). Lucie bude mít také tři koncerty v Praze (O2 arena) – 10., 11. a 12. června – a jeden v Plzni 26. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám