Hlavní obsah

ČT kvůli problémům s Déčkem narychlo mění program

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Česká televize ve snaze vyhovět divákům, kteří marně loví v éteru novou stanici pro děti Déčko, střídající se s večerním kulturním Artem, udělala narychlo změny programu. Na ČT 2 se od tohoto víkendu vrací dětské pořady, včetně dětmi milovaného Studia Kamarád. Budou je vysílat souběžně ČT 2 i Déčko.

Foto: www.ceskatelevize.cz

Logo nového dětského kanálu ČT :D.

Článek

Naštvala tím ale vydavatele a zejména čtenáře televizních magazínů a příloh, protože ty jsou již pro následující týden vytištěny. Čtenáři tudíž dostávají do rukou program, který neplatí.

ČT 2 měla podle původního plánu v sobotu ráno vysílat reprízu seriálu Jistě, pane premiére či Úsměvy Nataši Gollové nebo dokumenty. Ty měly běžet i v neděli dopoledne a v poledne film Holka na hlídání, který rovněž nebude. Televize tak vše přesunuje do jiných časů v následujících dnech a týdnech.

Tuto sobotu i  neděli bude ČT Dvojka vysílat od 6.00 Macha a Šebestovou, Garfieldovu show a jiné animované příběhy. Od 7.30 pak dětmi oblíbené Studio Kamarád s Rákosníčkem, Machem a Šebestovou a Krtkem.

Příliv stížností na technické potíže s přijímáním signálu neutuchá a naštvaní diváci píšou jak Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, tak Radě České televize. Jak vyplývá z výpočtu pokrytí provedeného Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ), stanice pokrývají jen 75,7 procent obyvatelstva. Do kalkulace jsou zahrnuty vysílače obou regionálních sítí.

Informace týkající se digitálního televizního a rozhlasového vysílání zveřejňuje ČTÚ na své stránce dtv.ctu.cz. Tam lze získat přesné údaje o možnostech příjmu v dané lokalitě. V případě problémů s příjmem je na místě konzultace s odbornou anténářskou firmou. Ta může nejlépe posoudit, zda k řešení postačí například jiné nastavení antény, nebo signál není v dané lokalitě dostatečný.

Čtenáři deníku Právo dostanou podrobné informace o víkendových změnách v pravidelné sobotní rubrice Změny a doplňky televizního programu. Změny týkající se následujícího pondělí až pátku budou zaznamenány v denním přehledu televizního programu Práva.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám