Hlavní obsah

Cruise prohrál bitvu ve válce se South Parkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Tom Cruise má zase o jeden důvod více nenávidět tvůrce seriálu South Park Matta Stona a Treye Parkera. Epizodu, jež se týká jeho víry (scientologie), sice už podle serveru Hollywood.com vystrnadil z jedné britské a jedné americké televize pomocí různých lstí a výhrůžek, ale Stone s Parkerem uspořádali pro britské fanoušky náhradní show.

Článek

Autoři brutální a politicky nekorektní satiry se rozhodli, že budou díl s Tomem Cruisem promítat zadarmo v budově London's National Film Theatre a svůj plán také začátkem týdne uskutečnili. Cruise tomu nezabránil. Promítání doprovodili také projevem, ve kterém odůvdodňovali své postoje.

Jejich mluvčí uvedl, že šlo o bezplatnou akci, takže by nemělo dojít k žádným právním problémům. Po skončení promítání dostali spokojení návštěvníci zadarmo ještě DVD, aby se mohli na zhrouceného scientologa Toma Cruise zavřeného ve skříni podívat i později a případně se seriálem seznámit i přátele.

Válka mezi South Parkem a Cruisem se táhne už měsíce. Několik amerických novinářů tvrdí, že Cruise v zimě vydíral šéfy společnosti Paramount Pictures s tím, že pokud epizodu zesměšňující jeho víru  odvysílá, bude bojkotovat propagaci filmu Mission Impossible 3, do nějž firma vložila milióny dolarů. Cruise to popřel.

Předtím ze seriálu odešel zpěvák Isaac Hayes, který mluvil Chefa. Oficiálně tvrdí, že South Park "nepřiměřeně zesměšňuje náboženství a otázky víry a tím vytváří netoleranci," ale přitom neřekl konkrétně, že mu vadí díl s Cruisem. Když si seriál utahoval z jiných náboženství než scientologie, nic nenamítal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám