Hlavní obsah

Colours of Ostrava letos opět oživí Festival v ulicích

Právo, Denisa Telaříková

Během multižánrového festivalu Colours of Ostrava se opět do ostravských ulic dostane zadarmo hudba, divadlo, sport i dětský program.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Festival v ulicích Ostravy.

Článek

Již potřetí totiž nabídnou Colours lidem i Festival v ulicích. V centru Ostravy na Masarykově náměstí a na Nové Karolině se odehraje 19. a 20. července a mimo jiného nabídne lidem také světové a české hvězdy.

„Festival v ulicích je dárek Ostravě a jejím obyvatelům. Od začátku jsme jej chtěli koncipovat tak, aby se setkávali profesionální hudebníci s těmi amatérskými i ti slavní se začínajícími,“ sdělila ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová. Dodala, že lidé se mohou těšit například na kapelu Buty, Charlie Straight či na Davida Kollera a Xindla X. „Z těch zahraničních vystoupí v ostravských ulicích australský zpěvák, raper a beatboxer Dub FX, který svou kariéru začínal jako pouliční umělec. Z ulice se vypracoval na úroveň světové hvězdy,“ vyjmenovávala Holušová.

Festival v ulicích má letos novinky

Hrát se bude na několika scénách v ulicích a na náměstích, ale také v tramvaji, v restauracích či kavárnách. Opět bude vytvořena i hudební ulička, v níž budou prodejci nabízet hudební nástroje. Součástí uličky bude i speciální Jam stage, kde si společně budou moci zahrát různí muzikanti.

Ředitelka programu Festivalu v ulicích Petra Hradilová uvedla, že jsou připraveny i novinky. „Například jsme připravili venkovní tělocvičnu s profesionálními cvičiteli nebo se bude i grilovat. Lidé si donesou uzeniny a maso, my zajistíme grily. V kavárnách Nové Karoliny se odehraje i Barevná poezie. Nebudou chybět ani různé workshopy. Také jsme nezapomněli na program pro děti,“ popisovala Hradilová.

Z centra Ostravy vyjde průvod umělců

V sobotu 20. července ve 13 hodin se z Masarykova náměstí na Novou Karolinu vydá i průvod všech umělců. Tentokrát jej povede obří loutka a marimbový francouzský soubor The Complet Mandingo. V prostorách Nové Karoliny zase o den dříve vznikne architektonický model ceny Jindřicha Chalupeckého. Nebudou chybět ani akce na podporu neziskových organizací, které připravil partner festivalu hutní společnost ArcelorMittal Ostrava.

„Zase se bude tančit pro život. Letos však při tančení budou moci lidé zapojit celé tělo. Vybrané peníze pak půjdou na čtyři neziskové projekty, například na vznik mobilní kavárny, kde budou obsluhovat handicapovaní,“ upřesnila mluvčí AMO Barbora Černá-Dvořáková. Více informací najdou zájemci na www.festivalvulicich.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám