Hlavní obsah

Coenové chystají hudební komedii i drama ze starověku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslulá filmařská dvojice Joel a Ethan Coenovi (Fargo, Big Lebowski, Zbytečná krutost) pracuje na hudební komedii a na blíže neurčeném příběhu ze starého Říma, informoval server Rolling Stone.

Foto: Profimedia.cz

Ethan a Joel Coenovi

Článek

Coenové prozradili, že hudební komedie se točí kolem opery a nejde o stoprocentní muzikál. „Jedna z věcí, na kterých teď pracujeme, není muzikál sám o sobě, ale obsahuje to něco, co by se dalo označit za tradiční hudební čísla. Je to hudební komedie,” prozradili bratři.

Další připravovaný scénář se odehrává ve starověkém Římě. Ethan Coen se nechal slyšet, že se v něm probírají „velké otázky” a tentokrát se autoři nebabrají s podtexty.

Momentálně dvojice zdárně dovedla do kin film Inside Llewyn Davis – a i ten souvisí s hudbou. Je volně založený na životním příběhu folkového zpěváka Dava Van Ronka. Hrají v něm Oscar Isaac, Justin Timberlake, Carey Mulliganová a John Goodman, přičemž mnozí z herců si zazpívali i na soundtracku. Třeba starý folkový hit Five Hundred Miles interpretují Timberlake a Mulliganová.

Mistr T Bone

Na soundtracku Coenové už počtvrté spolupracovali s žádaným producentem T Bone Burnettem, který je považován za mistra v oboru retro zvuku a amerických žánrů jako blues, spirituál a country. Pracoval také na soundtracku k filmu Bratříčku, kde jsi?.

Joel Coen zmínil, že právě s ním má hudba z filmu Inside Llewyn Davis mnoho společného. „Když budete pátrat hluboko do historie, je to všechno Americana (tradiční americká hudba) – stejná muzika, stejný rodokmen, stejný druh písní.”

Reklama

Výběr článků

Načítám