Hlavní obsah

Cirque du Soleil předvede svou akrobatickou šou v Praze

Právo, Šárka Hellerová
Praha

Taisiya Bazaliy a její dvojče Ruslana vystupují s Cirque du Soleil deset let. Své kousky na visuté hrazdě nabídne sourozenecké duo v pátek v pražské O2 Areně v rámci představení Cirque du Soleil. V rozhovoru hovořili o tréninku i náročných vystoupeních a aranži.

Článek

Jako akrobatky Cirque du Soleil cestujete po celém světě. Je to romantické?

Každý na tomto životním stylu najde pozitiva i negativa. Ale spousta z nás cestování opravdu miluje. Máme možnost vidět nádherná místa, potkávat zajímavé lidi a ochutnávat světovou kuchyni. V každé zemi čekají nové zážitky a získáváme nové zkušenosti.

Jak často vystupujete a jak moc vás vytěžuje trénink?

Někdy je naše práce kvůli neustálému cestování opravdu náročná. Ale vždy máme několik vystoupení na jednom místě a potom dva dny volna. Můžeme tedy navštívit město a věnovat se čemukoli. Načerpáme během té doby energii na další dny. Tím se to podobá jiným zaměstnáním. Já se sestrou na visuté hrazdě trénujeme kolem dvou hodin týdně. Kromě toho děláme hodně jiných doplňkových sportů.

Foto: archiv, Právo

Duo Trapeze

Jak vzniklo Duo Trapeze?

Od pěti let jsme dělaly akrobatickou gymnastiku. Ve čtrnácti jsme se dostaly k Cirque de Soleil, který sháněl akrobaty pro visutou hrazdu. Nyní už s nimi jako Duo Trapeze vystupujeme téměř deset let.

Představení Saltimbanco má zachycovat městskou atmosféru. Má také nějaký příběh?

Každý z nás představuje nějaký městský charakter, třeba primátora, občany a všechny, kteří ve městě žijí. Příběh je o vývoji těchto postav, o jejich postupné proměně v anděly.

Jsou velké sportovní arény vhodnou lokací pro cirkus?

Někdy trochu postrádáme intimitu malých cirkusů, ale nese to s sebou mnoho výhod. Každá aréna je jiná a je výzva takové prostory zvládnout. Je to na nás, abychom skvělou atmosféru vytvořily. Kontakt s divákem se tam rozhodně neztratí. Je zajímavé, jak se od sebe různé kultury liší. Některé publikum je tiché a soustředěné, jiné nadšeně a hlasitě reaguje. Máme rády, když jsou lidi slyšet, protože nám to dodává spoustu energie.

Reklama

Související témata:

Související články

Pestrá show Cirque du Soleil v O2 Aréně

Mezinárodní soubor Cirque du Soleil přiveze svou show Saltimbanco do pražské O2 Arény. Představení se bude hrát několikrát mezi 12. a 14. listopadem.

Výběr článků

Načítám