Hlavní obsah

Cirkopolis nabídne špičkové evropské soubory, Belgičan vystoupí nahý

Právo, kul

Festival nezávislého cirkusu Cirkopolis nabídne od pondělí 13. února pražskému publiku již počtvrté špičkové evropské soubory. V Paláci Akropolis a Divadle Ponec se představí do 18. února soubory z Francie, Belgie, Finska i produkce mezinárodních týmů.

Foto: archiv Cirrkopolis

Představení ANECKXANDER Belgičana Alexandera Vantournhouta ztvární tragickou autobiografii těla.

Článek

„Diváci jsou již zvyklí, že festival uvádí klubové přesahové projekty. Letošní ročník není výjimkou. Pohybujeme se v dramaturgii na pomyslné hranici nového cirkusu a ostatních uměleckých žánrů. Nemáme rádi škatulky typu Toto je cirkus a Toto zase divadlo, ale nabízíme zážitek z představení, ve kterých autoři k cirkusovým technikám přistupují naprosto jedinečně,“ říká Šárka Maršíková, ředitelka sdružení Cirqueon, které společně s Palácem Akropolis festival pořádá.

Francouzské představení Autour du Domaine, režírované laureátkou CircusNext 2014 Marion Colléovou, se opírá o techniku chůze na laně. Duo Sacékripa jsou netradiční klauni - žongléři s dokonale vyhraným charakterovým herectvím. Taival finské company NUUA mísí současný tanec, žonglování a vizuální divadlo. Na pomezí fyzického divadla a tance se pohybuje představení ANECKXANDER Belgičana Alexandera Vantournhouta. Na minimalistické scéně vystupuje umělec po celých padesát minut pouze on sám, nahý.

Závěr festivalu bude patřit představení Cirkopolis vol. 4, které během festivalu nazkouší mezinárodní tým v prostorách Cirqueonu. Premiéra a zároveň derniéra představení se odehraje na 18. února. Součástí Cirkopolis jsou i semináře a mezinárodní workshop pro cirkusové lektory. Metoda amerického lektora a performera Craiga Quota zkoumá účinky žonglování ve vzdělávání. Soustředí se na podporu cirkusového vzdělávání přístupného opravdu každému. V rámci festivalu se koná setkání FACE Network, Praha tak bude hostit víc než pětadvacet profesionálů z cirkusové Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám