Hlavní obsah

Chystá se další film o císařovně Sisi, v hlavní roli Lingnauová

Po úspěchu seriálu Koruna chystá streamovací služba Netflix další dílo z prostředí panovnického dvora. Tentokrát však sáhne hlouběji do historie a zfilmuje osudy rakouské císařovny Alžběty Bavorské, přezdívané Sisi, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Devrim Lignauová

Článek

Hlavní roli v šestidílné sérii s pracovním názvem The Empress, tedy Císařovna, získala 22letá německá herečka Devrim Lingnauová. Císaře Františka Josefa I. ztvární 26letý herec Philip Froissant.

„Ústředním motivem bude velký milostný příběh Alžběty a Františka,” uvedl Netflix. Císařovnu série zobrazí jako „mladou ženu, která předběhla svou dobu a vzpírala se přísným pravidlům 19. století a panovnického dvora”.

Britští šlechtici v 19. století byli černoši, tvrdí seriál Netflixu

Film

O režii se podělí Katrin Gebbeová a Florian Cossen. Natáčet by se mělo začít na jaře příštího roku a uživatelé streamovací služby Netflix sérii zhlédnou o rok později.

Život rakouské císařovny, české a uherské královny Alžběty (1837 až 1898) filmaři zpracovali hned několikrát. Nejznámější je trilogie Sissi režiséra Ernsta Marischky, v níž hlavní role ztvárnili Romy Schneiderová a Karlheinz Böhm. Právě podle těchto filmů se ujalo chybné psaní Alžbětiny přezdívky s dvěma es.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám