Hlavní obsah

Chris Cornell slibuje Praze směs Soundgarden, Audioslave i sólových alb

Novinky, Stanislav Dvořák

Jednadvacátého června navštíví Prahu jedna z nejzajímavějších a nejrozporuplnějších postav rockové historie. Zpěvák Chris Cornell před dvaceti lety definoval žánr grunge a s kapelami Soundgarden a Audioslave pak zpíval na obřích stadiónech po celém světě, aby se nakonec přesunul k experimentálnímu soul-popu, ulítlým coververzím Michaela Jacksona i elektronice.

Článek

"Podle sdělení managementu se mohou fanoušci v Praze těšit především na rockový koncert se skladbami z éry obou superkapel, ale i na sólový materiál. Chris Cornell je známý svým fenomenálním hlasem, který má prý rozsah čtyř oktáv. Byl několikrát nominován na Grammy, se Soundgarden toto ocenění získal v roce 1994. Není mu cizí téměř žádný hudební styl," říká Jiří Sedlák z agentury Arts Marketing.

Chris Cornell nepochybně je hlasovým fenoménem, ať už se věnuje jakékoliv hudbě. Začínal koncem osmdesátých let s kapelou Soundgarden v Seattlu a vydali celkem pět desek. Jejich sláva oběhla celý svět, jejich hit Black Hole Sun hrají rádia dodnes.

Ve stejné době se objevil také vedlejší projekt Temple of the Dog a pak už Cornell začíná uvažovat o sólové kariéře (album Euphoria Morning). Po roce 2000 se vynoří v nečekané superskupině poskládané ze zbytků slavných Rage Against The Machine. Projekt dostane jméno Audioslave a sklízí obrovský úspěch. Přežije dost dlouho na to, aby vydal tři LP Audioslave (2002), Out of Exile (2005) a Revelations (2006), v roce 2007 ale přichází zpráva, že Audioslave končí. Patrně i proto, že rozhádaní Rage Against the Machine se usmířili a rozhodli se pro comeback.

Nová deska je pro některé fanoušky šok

Cornell v té době natáčí nepříliš dobře přijatou píseň pro bondovku Casino Royale a hlavně vydává sólové album Carry On. První zatěžkaný singl No Such Thing vyvolává mylný dojem, že deska bude stejná jako Audioslave. Postupně se ale od riffů přesunuje do zamyšleného popu. Vášnivé spory vyvolala např. ponurá táhlá verze slavné Billie Jean od Michaela Jacksona.

Letos vydal Cornell desku Scream ve spolupráci s producentem Timbalandem. Objevily se na ní i elektronické prvky a některé fanoušky nový zvuk šokoval.

Vstupenky na koncert za 790 Kč včetně poplatku jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a za 765 Kč v síti Ticketportal. Koncert začíná v 19 hodin a uvádí jej agentura Charm Music. Více informací na www.charm-music.cz .

Reklama

Výběr článků

Načítám