Hlavní obsah

Chraplavé Vánoce s Dylanem

Novinky, Stanislav Dvořák

Bob Dylan vydal klasicky střižené vánoční album Christmas in the Heart. Jakže to pana nekomerčního umělce vůbec napadlo? Inu, prý je to na nějakou charitu, takže vlastně činí dobro, a že se při tom vysmívá svým židovským kořenům, je stejně každému jedno. Není to nijak výrazná deska, ale dobrý úmysl se počítá. Dylan si zlepšil karmu a příště čekejme třeba album buddhistických manter - featuring Dalajlama.

Článek

Album obsahuje ty nejprovařenější americké vánoční písně, mnohé z nich asi budete znát z filmů. Kousky jako I'll Be Home on Christmas, Little Drummer Boy, Here Comes Santa Claus a další patří k povinné výbavě obchoďáků v době nákupní horečky.    

Dylan vypráví tyto vánoční příběhy chraplavým hlasem a občas je trochu mimo melodii, spíše si tak brumlá sám pro sebe. Aranže nás zavádí až někam do čtyřicátých, padesátých let, příjemná je kytara i ženské backgroundové vokály - zkrátka ortodoxní retro, nebo chcete-li hudební archeologie.

Přes všechnu podivnost tahle deska celkem má náladu a o Vánocích se snese. V lednu to můžete dát třeba do bazaru, ale po Vánocích už si to nikdo nekoupí, takže spíš strčit do archívu a nechat zapadat prachem.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám