Hlavní obsah

Charles Aznavour má stále charisma

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Den poté, co dostal na zahájení Febiofestu sošku Kristiána za herecký přínos světovému filmu, se Charles Aznavour představil v Praze v pátek i jako zpěvák. A byl to návrat velkolepý.

Foto: Petr Horník, Právo

Charles Aznavour při svém pátečním vystoupení v Praze.

Článek

Francouzský šansoniér sice divákům v Kongresovém centru v podstatě zopakoval koncert z roku 2016, ale to vůbec nevadilo. Třiadevadesátiletý umělec má stále velké charisma a je schopen utáhnout téměř dvouhodinové vystoupení bez přestávky. Sice občas usedl do křesla, ale to dělají i mladší.

Jednu změnu nicméně páteční koncert ve srovnání s tím před dvěma lety přinesl. Aznavour v něm zůstal jen u francouzštiny (minule převážila angličtina), a tak zřejmě většina posluchačů jeho delším moderátorským promluvám nerozuměla.

Foto: Petr Horník, Právo

Charles Aznavour v Praze.

Písniček zaznělo kolem dvaceti, od úvodní Les Emigrants po závěrečnou Emmenez moi. Zpěváka doprovázela šestičlenná kapela a mezi dvěma sboristkami byla i Aznavourova dcera Katia, se kterou zapěl svižný duet Je Voyage. Z nejstarších známých zpěvákových hitů došlo na skladby Ave Maria, Hier Encore či La Bohème, po které publikum z prvních řad zápasilo o odhozený kapesníček.

Foto: Petr Horník, Právo

Charles Aznavour diovákynezklamal.

Po skončení programu převzal Aznavour desítky kytic od nadšených diváků, nicméně přídavky se nekonaly.

Šansoniérovo loučení s Prahou bylo lidsky i umělecky důstojné a na úrovni.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám