Hlavní obsah

Cestománii na ČT 1 nahradí Kaiser s Lábusem

Právo, Novinky, jp, zaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká televize začne od příštího pondělí 6. září na ČT 1 ve 21.00 hodin vysílat nový cestopisný týdeník nazvaný Letem světem. Ten má nahradit divácky úspěšnou Cestománii, se kterou její producent Fero Fenič odešel na Novu.

Foto: DK Vsetín

Peter Janků (SK)

Článek

Týdeník bude zaznamenávat svérázná dobrodružství Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse na cestách po zeměkouli. První díl týdeníku, jehož autory jsou Milan Šíma, Miloš Čermák a režisér Štěpán Kačírek, zavede diváky do Indie. Další pokračování se točilo na Maledivách, ve Spojených arabských emirátech a na Srí Lance. Připravuje se Kuba, Panama, Mexiko a Kolumbie.

Cestománie patřila k nejsledovanějším pořadům České televize, pravidelně ji sledovalo přes milión diváků, většinu si ji vybrala kolem třetiny lidí, kteří se v podnělí večer od 21 hodin dívalo na televizi.

Fero Fenič vyjednával s Novou  už koncem roku, kdy nebylo jasné, jak to bude s financováním pořadu. Tehdy se Fenič domluvil s ČT, že Cestománie bude na ČT pokračovat minimálně do konce června letošního roku.

TV Nova bude vysílat Novou cestománii každé úterý od 22 hodin. Poprvé 7. září.

Anketa

Může týdeník Letem světem nahradit Cestománii?
Stěží, Cestománie je výjimečná
42 %
Pokud bude dobrý tak, ano
37,2 %
Nevím
20,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 274 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám