Hlavní obsah

Český filmový plakát se představil v Soulu

Novinky, Alex Švamberk (Soul)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Velká retrospektiva Alfonse Muchy je největší, nejsledovanější a nejmedializovanější českou výstavou v Soulu, není však jedinou. V Korejském filmovém muzeu se koná až do 1. září zajímavá výstava československých a českých plakátů na korejské filmy.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Korejec si fotí výstavu českých filmových plakátů na korejské filmy.

Článek

Vystaveny jsou i vzácné plakáty na první poválečné severokorejské filmy uváděné v distribuci ještě v ČSR, jako je Malý kapitán z roku 1958 nebo o rok mladší snímek Přesně v devět hodin či první severokorejský barevný snímek z roku 1959 Pouto naděje.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Plakáty na severokorejské filmy Malý detektiv a Mladý kapitán

Vystaveny jsou však i mnohem mladší plakáty, například na populární severokorejský kung-fu film Mstitel s píšťalou.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Plakáty na severokorejské filmy Přesně v 9 hodin a Pouto naděje

Další část tvoří plakáty z posledních dvou desetiletí, zejména na Kim Ki-dukovy filmy nebo na Nebohou paní pomstu Park Chan Wooka či na Oldboye.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Korejská rodina na výstavě českých filmových plakátů na korejské filmy

Vystaveny jsou také plakáty na české nebo československé filmy, jako jsou Ostře sledované vlaky, Poupata či Obsluhoval jsem anglického krále, a plakáty na korejské snímky natáčené v ČR.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Plakáty na jihokorejské filmy Kim Ki-duka a Park Chan-wooka

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Plakáty Menzelovy fotky uváděné v Korejské republice

Výstava spolupořádaná Českým centrem Soul jen ukazuje, jaký je v Korejské republice zájem o české umění a Českou republiku vůbec. Zájem o podobné akce je o to cennější, že Soul se stal další Mekkou umění, protože je plný muzeí a galerií, kde jsou k vidění díla předních světových umělců. Každá významnější instituce má své muzeum a hojná jsou i soukromá muzea nebo galerie, takže konkurence je velká a zaujmout je těžké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám