Hlavní obsah

Česko se vrací do Eurovize, kterou před lety pro její ubohost opustilo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize se chce vrátit do soutěže Eurovize. Před lety přitom vysílání Eurovize zrušila poté, co byla ubohá kvalita pořadu dlouhodobě kritizována a několik uznávaných zpěváků a zpěvaček odmítlo televizi v podobné estrádě účast.

Foto: Reuters

Conchita Wurst vítězí v Eurovizi

Článek

„Jsme nadšeni, že se Česká republika vrátila po pěti letech, a rodina Eurovize tak bude před 60. výročím kompletnější,“ napsal na stránkách Eurovize producent Jon Ola Sand.

Markéta Štinglová z České televize na stránkách uvádí, že Česká televize je nadšená, že je zpět v této „nádherné soutěži“.

Poprvé se ČR zúčastnila Eurovize v roce 2007, kdy se skupina Kabát nedostala do finále, a naposledy Česko zastupoval romský rapper Gipsy.cz, rovněž bez většího úspěchu.

Po kritice a posměchu v médiích bylo vysílání Eurovize zrušeno, ale nyní se nepoučitelná ČT opět vrací k soutěži, která nemá v hudební branži žádnou prestiž a naposledy v ní zvítězila bizarní vousatá zpěvačka Conchita Wurst.

Anketa

Budete sledovat soutěž Eurovize?
Ano
6,5 %
Ne
93,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5980 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám