Hlavní obsah

Česko-německé kulturní jaro míří i do krajů

Právo, vpl

Nejen do metropolí, ale také do měst i obcí na obou stranách hranice si najde cestu Česko-německé kulturní jaro 2017. Přesněji řečeno, o slovo se přihlásí Olomouc, Ostrava, České Budějovice, Plzeň, Ústí na Labem, Liberec a Brno. Z nich se přeleje dále, třeba do Zlína, Krkonoš či Pardubic.

Foto: ČTK

Dětskou operu Brundibár budou moci diváci vidět v Mnichově.

Článek

Dva sousedé, čtyři měsíce, přes sto partnerů a tři sta akcí. Už z této statistky vyplývá, že projekt zahrne široké spektrum programů, od retrospektivní výstavy malíře Gerharda Richtera v pražské Národní galerii přes mezinárodní fotbalové turnaje, na nichž nebudou chybět juniorské týmy Bayernu Mnichov a Sparty Praha, až po pouliční gastronomické festivaly a zástavbu proluk.

V několika německých městech se na oplátku představí pestrá paleta připravená Českými centry. Budou to festivaly, autorská čtení, divadelní a taneční vystoupení.

V Mnichově bude uvedena dětská opera Brundibár z terezínského ghetta, Dejvické divadlo se představí na scéně Deutsches Theater v Berlíně.

Desítky projektů financuje Česko-německý fond budoucnosti, který prostřednictvím dvou dotačních programů rozdělí půl miliónu eur (13,5 mil. korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám