Hlavní obsah

Česko hledá písničku

Právo, šh

Písničkáři Ivan Hlas a Pavel Karas realizují projekt původní hudební soutěže Česko hledá písničku, jehož cílem je odpoutat pozornost od marketingem uměle vytvořené image a přitáhnout posluchače k obsahu a sdělení hudby. Také chtějí upozornit, že se na hudbě nepodílí pouze interpret, ale především autor.

Článek

"Je u nás spousta bezejmenných autorů, o kterých nikdo neví," posteskl si Hlas. Šest finálových večerů, na kterých mj. jako hosté vystoupí Jiří Suchý nebo Lenka Dusilová, se bude odehrávat od 22. února v pražském divadle Gong. V porotě, která vybere účastníky večerů, zasednou Ester Kočičková, Vladimír Vlasák a Ivan Prokop. Dále bude rozhodovat publikum.

Soutěž není žánrově ani jinak omezena, jedinou podmínkou je být současně interpretem i autorem hudby a textu. Demosnímky soutěžních písní lze zaslat do 10. února na adresu Na Topolce 4, 140 00 Praha 4. Finále proběhne 24. dubna. Více informací naleznete na webových stránkách www.ceskohledapisnicku.cz.

"Rádi bychom se zaměřili na kvalitu, ne na vzhled interpretů. Hlavní cíl je nalézt v písničce poselství. To musí být řečeno odpovídající formou, tedy hudbou. I hudba je poselství," říká Jiří Dědeček, který bude spolu s Karasem večery uvádět. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám