Hlavní obsah

Českého lva bude 23. března moderovat Václav Kopta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Václav Kopta se ujme moderování filmových cen Český lev 23. března v pražském Rudolfinu. Přímý přenos obstará Česká televize od 20.00.

Foto: piaristi.cz

Václav Kopta

Článek

Kreativní supervizi nad ceremonií převzal tentokrát režisér Marek Najbrt. Nominace pro 26. ročník budou zveřejněny 22. ledna 2019.

„Stejně jako v minulých letech bude režisérem ceremoniálu Michael Čech a scénografem Martin Chocholoušek,“ uvedla výkonná ředitelka ČFTA Tereza Rychnovská.

„Nabídka zhostit se moderace mě samozřejmě velmi potěšila. Celý život mám rád české filmy a být jejich tvůrcům takto nablízku bude vzrušující. Zároveň to vnímám jako velkou výzvu, kterou je ostatně každý živý přenos, a u Českého lva to platí dvojnásob,“ řekl Václav Kopta. Na otázku, jak bude vypadat jeho příprava, si neodpustí odpověď s humorem sobě vlastním: „Připravím se tak, abych po přenosu nemusel čekat, až všichni odejdou.“

Kromě moderátora představuje ČFTA také vizuální styl 26. ročníku prestižního ocenění, který vychází ze scénografického řešení. „Červenobílá geometrická grafika je ve spojení se skleněnou lví soškou poměrně nepřehlédnutelná a určitě se neztratí v outdooru ani dalších médiích,” tvrdí Libor Jelínek, kreativní ředitel studia Dynamo design, které vizuál letošního ročníku připravilo.

Českého lva uděluje od roku 1993 Česká filmová a televizní akademie. Český lev není cenou filmových kritiků, kteří udělují vlastní ocenění.

Nejaktuálnější články o udělování cen Český lev najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám