Hlavní obsah

České srdce ukazuje Nebe nad Okoří s hipíkem Pavláskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina České srdce pracuje na osmém studiovém albu, ze kterého připravila ochutnávku s názvem Nebe nad Okoří. Klip se natáčel v malebném místě v podhradí hradu Okoř. Text písničky napsal Lukáš Pavlásek, který se v klipu objeví v jedné z hlavních rolí.

České srdce - Nebe nad OkoříVideo: České srdce

 
Článek

„Okoř je úžasné místo s jedinečnou energií. A právě takovou má i naše nová píseň. Nezpívá se v ní jen o Okoři. Jsou to vlastně zhudebněné pocity o svobodě, volnosti, změnách v životě a radosti z léta. Pro klip jsme zvolili hippies atmosféru, která tu volnost krásně představuje. Nakonec už ji všichni dost potřebujeme,“ popsal skladbu frontman Českého srdce, zpěvák a kytarista Michal Šenbauer.

„Máme v klipu skvělé auto. Jmenuje se Albánka, je ročník 1971 a jsme moc rádi, že je s námi v klipu společně i s Lukášem,“ dodal ke klipu, který s kapelou natočil nezávislý režisér a fotograf Robin Skotnicki.

„Celá lokace klipu je reálná cesta z Tuchoměřic až na Okoř. Cyklistická stezka, která tam opravdu je, a příběh se mohl klidně stát,“ naznačil Šenbauer, který je také organizátorem festivalu Okoř se šťávou.

Festival bude příští rok

„Období hippies mám moc rád a myslím, že nás teď podobně uvolněná duchovně osvěžující doba čeká. Takže tenhle klip je takovou přípravou na letošní léto, které bude doufám parádní. A ten text k písničce byl jeden z těch, co se píšou úplně samy. Stačilo nasát atmosféru festivalu a kraje pod Okoří, a bylo to tam,“ komentoval svůj podíl na písničce herec a moderátor Pavlásek.

„K Okoři mám blízký vztah i díky festivalu Okoř se šťávou, který léta pořádám. Letošní ročník se bohužel neuskuteční, ale příští rok už snad bude. A pokud bude, tak slibuji, že se šťávou!“ uzavřel Šenbauer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám