Hlavní obsah

Česká Bába z ledu dostala cenu v New Yorku

Novinky, Stanislav Dvořák

Cenu za nejlepší scénář v soutěžní sekci International Narrative Competition festivalu Tribeca získal v noci na pátek film Bohdana Slámy Bába z ledu.

Foto: Falcon

Zuzana Kronerová, Pavel Nový a Václav Vízek ve filmu Bába z ledu

Článek

„Scénář může vytvořit zcela nový svět. A film Bába z ledu nás se svou hřejivostí a humorem zavádí do specifického a výstředního světa ovládaného nezvyklou love story,” shodla se porota, ve které seděl také herec Willem Dafoe, Peter Fonda či Alessandro Nivola. Vítěz kategorie nejlepší scénář získal 2500 dolarů.

Slámův příběh se odehrává u Vltavy v prostředí otužilců. Asi šedesátiletá Hana (Zuzana Kronerová) je staromódní maminka, žijící ve staré vile, kde pořádá víkendové obědy pro syny a vnoučata. Svou péči však přehání, dojíždí třeba vařit svému nepříjemnému synovi (Václav Neužil) a jeho manželce (Tatiana Vilhelmová) do jejich luxusního bytu.

Foto: Falcon

Rodinka k pohledání

Její život změní setkání s alternativním chlapíkem z místního spolku otužilců (Pavel Nový), který chodí všude se svou oblíbenou slepicí, ale chová se přirozeněji než synové a umožňuje Haně být sama sebou.

Film v New Yorku osobně uvedli režisér Bohdan Sláma, Zuzana Kronerová a jeden z producentů filmu Pavel Strnad ze společnosti Negativ.

Tribeca Film Festival založený Robertem de Nirem, Jane Rosentahl a Craigem Hatkoffem se letos koná v New Yorku od 19. do 30. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám