Hlavní obsah

Češi natočí animovaný seriál pro Japonce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Krátký film Praha (KF Praha) se sídlem v Olomouci získala v Japonsku zakázku na výrobu seriálu animovaných filmů pro děti. Hodnota kontraktu přesáhne 14 miliónů korun. Vedení vlastníka KF Praha věří tomu, že bude s japonským partnerem spolupracovat dlouhodobě, řekl Richard Benýšek, jednatel společnosti Krátký film Produkční, která je stoprocentním akcionářem KF Praha.

Článek

První sérii filmů pro japonského zákazníka má firma dokončit ve třetím čtvrtletí 2009. "Počítáme s dlouhodobou spoluprací, po první sérii se mají natočit do roku 2011 ještě další dvě. To by objem kontraktu navýšilo o dalších zhruba 30 miliónů korun," uvedl Benýšek.

Japonsko není podle něj tradičním odběratelem animované tvorby KF Praha. Podpis kontraktu je přesto výsledkem více než desetileté spolupráce. "Pro japonského partnera jsme doposud především obchodně zajišťovali starší české filmy. Výroba animovaných filmů je první zakázka takového rozsahu pro Japonsko," upřesnil Benýšek.

Firma se potýkala s dluhy

Kontrakt s japonským partnerem považuje za důkaz životaschopnosti firmy, která byla do vstupu nového majoritního akcionáře, společnosti Krátký film Produkční, silně zadlužená a jejíž majetek dosahoval záporných hodnot. Nový akcionář, který přišel v červnu 2005, nabídl věřitelům vyrovnání v podobě 30 procent pohledávek. S návrhem nejprve vyslovil podle Benýška souhlas soud a následně i sami věřitelé.

"Celou dobu jsme věřili v potenciál KF Praha, přizpůsobili jsme velikost firmy objemu produkce a jsme rádi, že kontrakt s japonským partnerem konkurenceschopnost potvrzuje. Je to rozvojový projekt firmy, kterou již netíží staré závazky," podotkl Benýšek.

KF Praha je filmová produkční společnost s téměř padesátiletou zkušeností ve filmovém průmyslu. Firma točí veškeré filmové žánry, mezi které patří například dokumenty, výukové filmy, multimediální programy, hrané filmy a reklamy. Krátký film má rozsáhlý archiv, který obsahuje zhruba 40 000 titulů. Firma má sídlo v Olomouci od konce roku 2005, dříve sídlila v Praze. V Olomouci rovněž sídlí Krátký film Produkční.

Reklama

Výběr článků

Načítám