Hlavní obsah

Češi a dalajlama jsou nejzábavnější na světě, míní Palin z Monty Pythonů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejzábavnější lidé na světě jsou dalajlama a Češi jako národ. Smějí se prostě všemu. Myslí si to Michael Palin, který by o humoru měl něco vědět, byl totiž členem slavné komické skupiny Monty Pythonů.

Foto: Profimedia.cz

Michael Palin

Článek

„Musíte cestovat s otevřenou myslí, nemůžete jezdit s hotovými soudy o různých místech, protože se snadno zmýlíte. Jeďte do nějaké země a setkávejte se s lidmi,“ doporučuje Palin, který zároveň varuje před tím, aby si lidé dělali obrázek o celé zemi podle politiků.

Na otázku, kteří lidé jsou nejzábavnější na světě, herec odpověděl, že jako národ Češi.

„Dalajlama je velmi veselý a jako národ, myslím, že Češi jsou hodně vysoko,“ řekl Palin v televizi Channel 5. „Oni mají pocit, že k smíchu je všechno, což mají Britové taky.“

Foto: BBC

Michael Palin

„Pythoni“ mají obecně dobré vztahy s Českou republikou a českými fanoušky. John Cleese byl mimo jiné hostem karlovarského festivalu a dělal řadu rozhovorů s českými médii. Slavná sestava Monty Pythonů již neexistuje, ale jejich filmy opakují televize dodnes.

Michael Palin v roce 2017 věnoval staré zápisníky a scénáře z éry Monty Pythonů Britské knihovně.

Foto: John Phillips, ČTK/AP

Zleva: Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin a Terry Jones, to jsou slavní Monty Pythoni.

„Trochu jsem se styděl, možná jsem to měl dát nějaké malé místní knihovně,“ řekl BBC.

Materiály pocházejí z let 1965–1987. Obsahují zhruba padesát pythonovských zápisníků, kde najdeme náčrty scének, holé nápady a úvahy i osobní deníkové záznamy. Najdou se tu také scénáře a první smlouva Monty Pythonů s BBC na šest půlhodinových pořadů.

Reklama

Výběr článků

Načítám