Hlavní obsah

Černá Dahlia se vrací. Noir z Hollywoodu 40. let s Chrisem Pinem

Novinky, Stanislav Dvořák

Chris Pine má hlavní roli v chystané sérii I Am the Night, která se odehrává ve 40. letech v Hollywoodu. Točí se kolem kauzy záhadných vražd známé jako Černá Dahlia. Premiéru plánuje americký kanál TNT na 28. ledna.

Foto: Turner Entertainment

Chris Pine v seriálu I Am the Night

Článek

Děj seriálu I Am the Night byl inspirován skutečnými událostmi. Jednou z hlavních postav je dospívající dívka, která zjistí, že je adoptovaná, a přijede koncem čtyřicátých let do Los Angeles, aby našla svého pravého otce. To je známý lékař, v jehož minulosti se dá najít ledacos nečistého.

Chris Pine hraje bývalého reportéra, který dívce pomáhá při nebezpečném pátrání na odvrácené straně zdánlivě dokonalého Hollywoodu.

Foto: Turner Entertainment

Herečka India Eisleyová v seriálu I am the Night

„Jak začne pátrat po záhadách ze své minulosti, potká zkrachovalého reportéra a společně sledují zlověstnou stopu, která vede k nechvalně známému gynekologovi Dr. Georgi Hodelovi, který je namočen do nejtemnějších zvrhlostí v Hollywoodu a možná i do nejznámějšího nevyřešeného zločinu,“ uvedli tvůrci.

Foto: Turner Entertainment

Dylan Smith a Chris Pine

Hodel byl hlavním podezřelým ve strašidelné vraždě Elizabeth Smartové, zvané Černá Dahlia, která dodnes nebyla vyřešena. Hodelův syn Steve Hodel, detektiv u kriminální policie Los Angeles, napsal vlastní verzi příběhu, kde obvinil otce nejen z této vraždy, ale i z dalších, které se staly o mnoho let později.

Podobným tématem se z jiného pohledu zabýval i známý film Briana De Palmy Černá Dahlia z roku 2006.

Reklama

Výběr článků

Načítám