Hlavní obsah

Ceny Vinyla znají vítěze: Desku roku nahrál Oliver Torr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Lucerna Music Baru byli dnes večer vyhlášeni vítězové XI. ročníku hudebních cen Vinyla. Deskou roku kritici zvolili album Fragility of Context od elektronického producenta Olivera Torra. Objevem roku je experimentátorka Ursula Sereghy. Počinem roku jsou aktivity promotérského kolektivu Heartnoize Promotion.

Foto: Jonáš Verešpej

V kategorii Deska roku vyhrál Oliver Torr.

Článek

Cenu Jany „Apačky“ Grygarové za publicistiku si odnesla redaktorka časopisu Full Moon Maria Pyatkina. V rámci letos poprvé vyhlášené výzvy Bastl Electronic Track pro mladé producenty a producentky do 25 let porota vybrala Johannese Tröstlera a Pavlu Bastlovou.

„U Desky i Objevu se jedná o sólové projekty, které mohly vznikat nezávisle na pandemii i v úplné izolaci. Oba umělci do alb otiskli svůj osobní příběh a životní zkušenost. Pro Olivera Torra byla tvorba desky regulérní terapií, Ursula Sereghy na nahrávce připravované v diskomfortu chaty hledala nové způsoby, jak žít a tvořit,“ sdělil za koordinátory Vinyly Pavel Uretšlégr.

Ocenění ve všech kategoriích obdrželi věcné ceny, nástroje od společnosti Bastl Instruments, která je od letošního ročníku novým hlavním partnerem cen Vinyla.

„Hudební ceny Vinyla už dávno nejsou jednorázovou událostí spojenou pouze s jedním slavnostním večerem v Praze. Aktuálně vyšel třetí díl čtyřdílného podcastu Území ozvěn od Anety Martínkové. Během letošního roku dále připravujeme sérii přednášek a koncertů pod hlavičkou Průběžný festival Vinyla a zopakujeme i úspěšné vzdělávací workshopy,“ dodává za organizátory Vinyly Pavel Uretšlégr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám