Hlavní obsah

Ceny Anděl rozdají 31. března v Praze, vítaná je i veřejnost

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhlášení Cen České hudební akademie se bude konat 31. března 2020 v novém prostoru, kterým je pražská hala O2 universum.

Foto: Zbyněk Surovec

Andělé už čekají na vítěze.

Článek

Ceremoniál bude přenášet v hlavním vysílacím čase ČT1 a nebude jen na pozvánky.

„Vzhledem k dispozicím haly O2 universum a každoročním četným dotazům ohledně možnosti zakoupení vstupenek na slavnostní předávání, jsme se rozhodli uvolnit limitovanou edici vstupenek do volného prodeje,“ uvedla Lucka Hájková z pořádající agentury Luff Production. Lístky jsou již nyní k dostání v předprodejní síti Ticketmaster.

Nově pojaté Ceny Anděl Coca-Cola 2019 se budou opět udělovat v základních i žánrových kategoriích. Hlasuje o nich Česká hudební akademie, kterou tvoří  muzikanti a hudební kritici.

Ceny Anděl mají Lucie, Poláková, Žbirka i Monkey Business. Do síně slávy vstoupil Prokop

Kultura

„Žánrové ceny budou znovu nedílnou součástí ceremoniálu. Jsme si vědomi, že Andělé zůstávají posledním velkým tradičním tuzemským hudebním oceněním. A i proto máme ambici upozornit, co se v průběhu roku 2019 událo napříč celým hudebním spektrem. A dát muzikantům šanci, aby to během přímého přenosu na ČT1 divákům předvedli,“ řekl předseda Rady České hudební akademie Jan Vedral. Spolu s ním a Lucií Hájkovou v radě ČHA usedli i publicista Josef Vlček, ředitelka ČNS IFPI Petra Žikovská, kreativní producent České televize Jan Potměšil a také loňský laureát Síně slávy Michal Prokop.

„Na výsledky hlasování, jehož první kolo spustíme v lednu, bude dohlížet notář,“ doplnila Žikovská.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám