Hlavní obsah

Cenu Apollo získali Bratři Orffové

Právo, Jaroslav Špulák

Čeští hudební kritici a publicisté udělili ve středu večer v pražském klubu La Loca Cenu Apollo za rok 2013. Po dvoukolovém hlasování ji získala skupina Bratři Orffové za album Šero.

Foto: archív skupiny

Skupina Bratři Orffové byla za své album oceněna kritiky.

Článek

Skupina Bratři Orffové přišla na svět již v polovině devadesátých let minulého století, tehdy jako projekt krnovského písničkáře Ivana Gajdoše. Přidali se k němu kytarista Lukáš Novotný a producent Matouš Godík, kteří jeho melodie zabalili do elektronického hávu. Debutové album Bingriwingri vyšlo v roce 2005 a Bratři Orffové za ně získali mimo jiné nominaci na Anděla.

Na nové desce začali pracovat už na konci minulého desetiletí. K vydání alba Šero nicméně došlo až v listopadu 2013. S nahrávkou jim pomohl Kittchen, který byl mimochodem mezi sedmi nominovanými na Cenu Apollo, spisovatel Jaroslav Rudiš i asi tři stovky fanoušků na serveru HitHit, kteří na vydání desky přispěli finančně.

Mezi sedmi nominovanými na Ceny Apollo letos byli Dan Bárta a Illustratosphere (album Maratonika), Bratři Orffové (Šero), Houpací koně (Everest), Ille (Ve tvý skříni), Kittchen (Radio), Never Sol (Under Quiet) a Prago Union (Vážná hudba).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám