Hlavní obsah

Centrum Prahy se vrátilo do roku 1942. Natáčení snímku Anthropoid pokračuje

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Resslova ulice se o víkendu vrátila do června roku 1942. Z barrandovských ateliérů se sem přesunulo natáčení snímku Anthropoid režiséra Seana Ellise.

Natáčení snímku Anthropoid v Resslově ulici

 
Článek

Konkrétně se natáčely exteriérové scény před kostelem svatých Cyrila a Metoděje, kde se po atentátu na Reinharda Heydricha ukrývaly hlavní postavy jednoho z významných historických momentů našich dějin - výsadkáři Jan Kubiš (hraje jej Jamie Dornan), Jozef Gabčík (Cillian Murphy) a další.

Interiérové scény z kostela a krypty vznikly právě v ateliérech na Barrandově, kde byla vytvořena přesná replika kostela.

Víkendového natáčení se zúčastnilo více jak dvě stě herců včetně zmiňovaných dvou hlavních hvězd filmu. „Samozřejmě je tady spousta lidí, které nevidíme, jsou v pozadí, pracují na denních pracích, postprodukci, vyvolávají materiál a tak dále. A těch je tady víc než 500,“ uvedl pro Novinky jeden z producentů filmu David Ondříček.

Kam se štáb bude z Resslovy ulice stěhovat, však upřesnit nechtěl. „Já přesně nesmím říct natáčení plán, a to kvůli fanynkám Jamieho Dornana, které na nás všude čekají. A on s nimi rád a mile komunikuje. Je velmi vstřícný, ale chtěli bychom to omezit, aby to nenarušovalo natáčení,“ uvedl Ondříček. Natáčení filmu má skončit 6. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám